ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΙΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ
«ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΓΚΟΣ»
ΧΩΡΑ - ΤΗΝΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι,

Πρώτα, να σας εκφράσω τις ευχαριστίες ολόκληρου του Δ.Σ. καθώς και όλων των Μελών του Συλλόγου για τη σημερινή παρουσία σας εδώ, παρουσία η οποία δηλώνει την υποστήριξή σας στο Σύλλογό μας και την αναγνώριση του έργου το οποίο επιτελούμε.

Σε ένα Δελτίο Τύπου που κυκλοφορήσαμε στις αρχές Δεκεμβρίου 2006, το 7ο κατά σειρά, παρουσιάσαμε αρκετά αναλυτικά τις δραστηριότητές μας κατά το παρελθόν έτος. Θα τις επαναλάβω και σήμερα πολύ σύντομα. Θα αρκεστώ σε τίτλους, για να γνωρίσετε τα καλέσματα που μας φθάνουν και τις κατευθύνσεις προς τις οποίες έχουμε πρόθεση να πορευθούμε κατά το χρόνο που ήδη διανύουμε.

1 / Οι Δραστηριότητες

Α/ Πέρυσι, στο Κέντρο Υγείας εξασφαλίσαμε έμμισθο προσωπικό:
α/ Θέση β΄ χειριστού στο Ακτινολογικό Τμήμα, (από το Σεπτέμβριο 2005 έως και τον Οκτώβριο 2006).
β/ Θέση παρασκευάστριας στο Μικροβιολογικό Τμήμα (από 1 Απριλίου).
γ/ Υπάλληλο στη Γραμματεία του Διοικητικού, διαρκείας.
δ/ Υπάλληλο στην Υποδοχή (τηλεφωνήτρια), (από 1 Μαρτίου 2006 και συνεχίζει).

Σε επιστολή της, με ημερομηνία14/12/2006, η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Τήνου μας επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα αυτών των υπαλλήλων για την εύρυθμο λειτουργία του Κ.Υ. και μας προτρέπει να μεριμνήσουμε ώστε οι ίδιες υπηρεσίες να εξασφαλιστούν και κατά το τρέχον έτος. Επιπλέον, μας σημειώνει την αναγκαιότητα για τρεις νοσηλεύτριες ακόμη, «βάσει των αναγκών του Κ.Υ., που λειτουργεί σε 24ωρη βάση».

Β/ Η «Κατ’ Οίκον Φροντίδα»
Η «Κατ’ Οίκον Φροντίδα» συνεχίζεται ανελλιπώς όλο χρόνο (όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια), κυρίως για άτομα που κατοικούν στα όρια του Δήμου Τήνου αλλά και της Κοινότητας Πανόρμου (και όχι μόνο). Διακρίνουμε δύο τομείς:

α/ Την καθαρά Νοσηλευτική Φροντίδα (Κατ’ οίκον νοσηλεία) ,που παρέχεται δωρεάν από έμμισθη πεπειραμένη νοσηλεύτρια, όπου της ζητηθεί.
β/ Την Κοινωνική Συμπαράσταση που παρέχεται από ομάδα εθελοντών. Η ομάδα αυτή είναι νεοσύστατη, αλλά πολύ ελπιδοφόρος. Ήδη λειτουργεί από μερικούς μήνες σε δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό στάδιο. Οι ελπίδες μας για την επιτυχία της Ομάδας αυτής βασίζονται στο γεγονός ότι επικεφαλής της βρίσκονται ένας πτυχιούχος Κοινωνικός Λειτουργός και μία διπλωματούχος Γεροντολόγος.

Γ/ Στις διάφορες υπηρεσίες θα αναφέρω :
α/ Ο Σύλλογός μας παραμένει σε συνεχή διαθεσιμότητα προς το Κ.Υ. για όποια μικροεξυπηρέτηση του ζητηθεί. π.χ. Η Νοσηλεύτρια του Συλλόγου συνοδεύει τον Παιδίατρο κατά τις επισκέψεις του στα Σχολεία όλου του νησιού.
β/ Στο Δήμο Εξωμβούργου παρέχουμε αυτοκίνητο για την εξυπηρέτηση της Ομάδας «Φροντίδα στο Σπίτι», καθώς και ένα νοσοκομειακό κρεβάτι για εξυπηρέτηση κατάκοιτου ατόμου..

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Σύλλογος είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αυτές τις δραστηριότητες με τη δική σας ηθική και οικονομική συμπαράσταση.


2 / Τα Οικονομικά
Πρέπει να πούμε δυο λόγια και για τα οικονομικά

Έσοδα
Υπόλοιπο 2005 3.760,23
Δωρεές από το Ι. Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας 27.000,00
Άλλες Δωρεές 20.870,00
Συνδρομές 1.250,00
Εκδηλώσεις 8.487,05
Σύνολο Εσόδων 61.367,27

Έξοδα
Μισθοί 42.257,69
ΙΚΑ 16.462,15
Διάφορα 3.813,70
Σύνολο 62.533,54

Μια απλή αφαίρεση των Εξόδων από τα Έσοδα μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα έλλειμμα της τάξης των 1.166,27 Ευρώ. Σ’ αυτό το ποσόν πρέπει να προσθέσουμε 2.450 ευρώ, (το ΙΚΑ του Δεκεμβρίου και του Δώρου) και το Δώρο των Υπαλλήλων μας, το οποίο δεν έχει πληρωθεί ακόμη, περίπου 3.000 ευρώ. Σύνολον του ελλείμματος, περίπου 6.500 ευρώ.
Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Να διασαφηνίσω: για το 2006, ο προϋπολογισμός μας ήταν της τάξης των 70.000 ευρώ. Συγκεντρώσαμε μόνο 61 χιλιάδες, με αποτέλεσμα να κλείσουμε το χρόνο με το έλλειμμα που ανέφερα. Για εφέτος, με κάποιες αυξήσεις που οπωσδήποτε θα υπάρξουν, θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς τις ογδόντα χιλιάδες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:
Το Πανελλήνιο Ι. Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας 27.000 ευρώ
Τον ή τους ανώνυμους δια χειρός κ. Βασιλάκη
δις επί τρεις χιλιάδες ευρώ
Τον κ. Μάριο Φώσκολο 2.500 ευρώ
Ενορία Αγίου Ιγνατίου – Λουτρών 1.200 ευρώ
Τα Ζαχαροπλαστεία ΜΕΣΚΛΙΕΣ 1.000 ευρώ
Τον κ. Μανόλη Παλαμάρη (καταθέτει κάθε μήνα 100 ευρώ)
Τον κ. Ορφανό Αντώνιο 700 ευρώ
Την κ. Ορφανού Κατερίνα (εις μνήμη Γεωργίου Ορφανού) 600 ευρώ
Την ALPHA BANK 500 ευρώ
Τέλος, να μνημονεύσω την αείμνηστη Εμμανουέλλα Ορφανού, στη μνήμη της οποίας προσφέρθηκαν στο Σύλλογό μας συνολικά 2.600 ευρώ. Αιωνία της η Μνήμη και ο Κύριος να την αναπαύει.

Ευχαριστούμε τον κ. Γεράσιμο Περπινιά καθώς και τις υπαλλήλους του Λογιστικού του Γραφείου, οι οποίοι επί σειρά ετών, τελείως δωρεάν, συνεχίζουν να φροντίζουν τη λογιστική τάξη των βιβλίων μας.
Ευχαριστούμε τον σεβασμ. κ. Νικόλαο Πρίντεζη, καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου –Τήνου για την αμέριστη συμπαράσταση στο Σύλλογο και για τη διάθεση του Κοινωνικού Λειτουργού της Οργάνωσης ΚΑΡΙΤΑΣ, για να συνεργάζεται και με τη δική μας Ομάδα «Κοινωνικής Συμπαράστασης».
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους Δωρητές-Υποστηρικτές του Συλλόγου μας, ανεξάρτητα από το ποσόν της προσφοράς τους.
Ευχαριστούμε όλους εσάς, που μας στηρίζετε και μας επιτρέπετε να επιτελούμε αυτό το έργο.


Τη σημερινή μας εκδήλωση, τιμούν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Σίμος Ορφανός
Ο Δήμαρχος Εξωμβούργου, κ. Παναγιώτης Κροντηράς
Ο Αντιδήμαρχος Εξωμβούργου κ. Τώνης Ξενόπουλος
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου, κ Άσπρος
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εξωμβούργου,
Η Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Λουτριανών, κ. Κούλα Κωνσταντίνου
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βωλακιανών, κ. Ανδρέας Πιπέρης

Ευχαριστούμε τα καταστήματα της Τήνου για τη γενναιόδωρη προσφορά τους με τα δώρα, που σήμερα πλουτίζουν τη γιορτή μας.
Ευχαριστούμε την Τηνιακή Κομπανία που δέχθηκε να έρθει σήμερα μαζί μας και να μας διασκεδάσει.
Ευχαριστούμε την Ταβέρνα ΑΝΤΩΝΗΣ, τη Διεύθυνση και όλο το προσωπικό για τις φιλικές τιμές και την άψογη εξυπηρέτηση, και ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη για την πάντοτε φιλική διάθεσή του απέναντι στο Σύλλογό μας,